Noutăţi
Pălinca de Zalău, brânzeturile de Meses sau carnea de porc Silvania sunt doar câteva din cele peste 150 de produse traditionale atestate în județul Sălaj. Conform Oficiul Naţional al Produselor
Etapele atestării unui produs traditional:
· depui o cerere de inregistrare si un caiet de sarcini la Directia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurala (DADR) Sălaj (Zalău, strada Corneliu Coposu, Nr. 79A)
· caietul de sarcini trebuie sa conțină numele produsului, descrierea metodei de productie, natura si caracteristicilor materiei prime si/sau ale ingredientelor folosite si/sau metoda de preparare a produsului, cu referire la traditionalitatea acestuia
· dupa ce caietul de sarcini este verificat de reprezentatii DADR, acesta este studiat si aprobat de către Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), care verifică, înregistrează și eliberează atestatul de produs tradițional
Mai multe detalii despre conditiile atestării unui produs traditional le găsiti la sectiunea publicatii.
Ghid pentru atestarea produselor traditionale.
Noutati
-
Produsele “Sanatate Dulce” se pot cumpara acum si online!
Intreprinderea sociala Valea Barcaului, detinuta de Fundatia AGAPIS, si-a lansat de curand magazinul online. Aici puteti sa gasiti cadouri pentru cei dragi . -
Mierea, polenul şi prunele uscate cu nucă de pe Valea Barcăului, apreciate de Prinţul Charles
Fundaţia Agapis, în calitate de partener al Fundaţiei Adept, a participat la o întâlnire cu Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles al Marii Britanii . -
Intreprindere socială, miere şi fructe uscate – un proiect ambiţios pe Valea Barcăului
Fundaţia Agapis, în parteneriat cu primăria comunei Valcău de Jos (jud Sălaj), va infiinţa o întreprindere socială în domeniul procesării/prelucrării . -
Agapis organizează cursuri de calificare în ocupaţia de apicultor
Începând cu luna februarie 2011, Fundaţia Agapis este autorizată de către CNFPA (autorizaţie seria SJ nr. 000226) pentru organizarea . -
Cum se poate atesta un produs traditional
Pălinca de Zalău, brânzeturile de Meseș sau carnea de porc Silvania sunt doar câteva din cele peste 150 de produse tradiționle atestate în județul Sălaj ... -
Primari din Sălaj și Bihor, într-un schimb de experiență la Saschiz
Fundația AGAPIS organizează în perioada 4-5 decembrie 2010, în comuna Saschiz (jud. Mureș), un schimb de experiență la care participă reprezentanți ai . -
AGAPIS participă la ședința anuală a titularilor de proiecte Heifer
-
AGAPIS la Conferința Internațională - High Nature Value Grassland
In perioada 7 – 9 septembrie a avut loc conferința internațională High Nature Value Grassland .