English

       
 Sanatate Dulce


    Discover Valea Barcăului



Noutăţi




Cum se poate atesta un produs traditional

Pălinca de Zalău, brânzeturile de Meses sau carnea de porc Silvania sunt doar câteva din cele peste 150 de produse traditionale atestate în județul Sălaj. Conform Oficiul Naţional al Produselor Franck Muller Replica Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, în 2010, ponderea grupelor de produse traditionale atestate era următoarea: produse lactate (43,16%), produse din carne ( 24,75%), panificație (19,26%). Regiunea fruntasă în atestarea de produse  tradiționale este Transilvania cu peste 1000 de produse, iar la nivel european România se situează pe locul II (2185 de produse atestate), locul I fiind ocupat de Italia (peste 4000 de produse).

Etapele atestării unui produs traditional:

·         depui o cerere de inregistrare si un caiet de sarcini la Directia pentru Longines Replica Agricultură și Dezvoltare Rurala (DADR) Sălaj (Zalău, strada Corneliu Coposu, Nr. 79A)

·         caietul de sarcini trebuie sa conțină numele produsului, Ulysse Nardin Replica descrierea metodei de productie, natura si caracteristicilor materiei prime si/sau ale ingredientelor folosite si/sau metoda de preparare a produsului, cu Burberry Replica referire la traditionalitatea acestuia

·         dupa ce caietul de sarcini este verificat de reprezentatii DADR, acesta este studiat si aprobat de către Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), care verifică, înregistrează și eliberează atestatul de produs tradițional

Mai multe detalii despre conditiile atestării unui produs traditional le găsiti la sectiunea publicatii.

 

Ghid pentru atestarea produselor traditionale.

 

 

inapoi la noutati

Noutati